כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



חיסון נגד שפעת? בואו נחכה רגע... - מאת ד"ר לוסי סלע

חיסון נגד שפעת? בואו נחכה רגע... - מאת ד"ר לוסי סלע (הגדל)

הקופות קוראות להתחסן? בואו ונחשוב שוב, כי החיסון נגד שפעת נמצא בעצם במטבח הפרטי.

 

בכתבה אתמקד במזונות התורמים להעצמת מערכת החיסון ואביא לקדמת הבמה את המובילים:

 

1). תותים, אוכמניות, פירות יער מצבעים שונים מכילים כולם פיטונוטריינטים, אנטוציאנינים המעניקים לפרי את צבעו האדום-סגול. רכיבים אילו הם אנטי דלקתיים מובהקים, העוזרים בייצור תאי NK-natural killers ומורידים משמעותית את רמת הדלקתיות המדידה בגוף. וכן, ניתן לצרוך אותם גם קפואים.

2). ברוקולי, השייך למשפחת המצליבים, ביחד עם כרוב, כרובית וכרוב ניצנים. קבוצה זו עשירה בסולפוראפן, היעיל בהורדת רמת הציטוכינים בגוף.

3). אבוקדו - מכיל קרטנואידים וטוקופרולים. צריכתו מוכיחה ירידה ברמת אינטרלוקין-6, שהוא סמן דלקת מובהק - וזאת בנוסף לתכולת המגנזיום והשומנים החד בלתי רווים.

4). תה ירוק - מכיל כמות גבוהה של אנטיאוקסידנט בעל תכונות אנטי דלקתיות 

Epigallocatechin-3 gallate-EGCG.

5). פלפלים - מכל הצבעים והמינים. עשירים בוויטמין C וקוורציטין, היעילים בהפחתת עקה חמצונית.

6). פטריות מכל הסוגים - מכילות סלניום ונוגדי דלקת נוספים. בישול ארוך מפחית מיעילותן ולכן מומלץ לאכלן טריות או מוקפצות קלות.

7). כורכום - המלך המוכתר של השנים האחרונות. החומר הפעיל - כורכומין - הוא נוגד דלקת עצמתי. פלפל שחור יעצים יכולת זו.

8). עגבניות - עשירות בוויטמין c ובליקופן. בישול שלהן בשמן זית מעלה רמת הליקופן וזמינותו בגוף. מומלץ לצרוך אותן בכל צורה - טריות, מבושלות, מוקפצות בשמן וסחוטות כמיץ.

9). שום - ידוע מזה דורות בתכונות האנטי דלקתיות שלו. מחקרים מוכיחים שצרכני שום חולים פחות ומשך מחלתם - במידה וחלו - מתקצר.

10). ג׳ינג׳ר וחריפים נוספים כגון צ׳ילי - אנטיאוקסידנטים חזקים.

11). סבתות לא טועות - מרק עוף (האנטיביוטיקה של הטבע) ושמן דגים (אומגה 3) מתחילת הסתיו ועד סוף החורף.

 

הערה: כמובן שלכל אילו מתווספות ההמלצות הקבועות להשלמת הבריאות המיטבית - שינה, ניהול מתחים, פעילות גופנית, הימנעות מ junk food, חשיפה מבוקרת לשמש וכמובן חשיבה חיובית.

 

שיהיה לנו חורף קל ובריא

 

 

לוסי סלע PHd,  MIHA, RNa,  LiAc

נטורופתית, הרבליסטית קלינית, מומחית ברפואה סינית והומאופטית קלסית. בוגרת הטכניון בהנדסת מזון.

מטפלת בתל אביב. תחומי התמחות: בעיות פוריות, ירידה במשקל ובעיות מטבוליות.

מנהלת קליניקות נטורופתיה במכללת רידמן. בעשר השנים האחרונות ניהלה את מגמת הנטורופתיה במכללת סמינר הקיבוצים.

אמצעי התקשרות:

052-3908137

lucysela@gmail.com

עבור לתוכן העמוד