כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



ד"ר ליאת אדרי

ד"ר ליאת אדרי (הגדל)

ד״ר ליאת אדרי PhD - מדעי החיים הבריאים.

מדענית בעלת תואר שלישי בנוירוביוכימיה, פוסטדקטורט בביולוגיה תאית והתפתחותית בבית ספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב ופוסטדוקטורט נוסף ממדעי המח במכון וייצמן. כיום, מרצה בנושאי מדע, תזונה ובריאות.

 

האפיגנטיקה היא בקרת העל של החומר התורשתי השולטת בביטויים של גנים מסוימים, ומתייחסת לשינויים מבניים בגנים אשר אינם משנים את רצף הנוקליאוטידים. מנגנונים דוגמת: מתילציה של DNA, מודיפיקציה היסטון (חלבון שמעורב בשינוי הDNA), ובקרת מולקולות קטנות של RNA, הם חלק מהמנגנונים שיודעים להדליק או לכבות גנים מסוימים בתוך התא. שינויים אפיגנטיים יכולים להוביל למחלות כגון סרטן, סוכרת, השמנת יתר, ומחלות נוירולוגיות. שינויים אפיגנטיים הוכחו כי הם ממלאים תפקיד חשוב בסיכון או מניעה של סרטן השד. במהלך פוסט הדוקטורט שלי בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, עבדתי על אפיגנטיקה וסרטן, וחקרתי רבות את הקשר בין תזונה נוגדת סרטן בבקרת הגנים. מכיוון ששינויים אפיגנטיים מעורבים כמעט בכל שלב של יצירת גידולים סרטניים, יש עניין הולך וגובר ברכיבים התזונתיים (ביו-אקטיביים) רבים אשר יכולים להפריע למטרות אפיגנטיים שונות. הבנת המנגנונים האפיגנטיים הבסיסים,  תאיר באופן שונה את הטיפול ומניעת הסרטן בעזרת רכיבים תזונתיים כגון: כורכומין (כורכום), איזופלוונים (סויה) , פוליפנולים (תה ירוק) ועוד.

 

לתכנית הכנס הקישו כאן

 

להרשמה מהירה לכנס הקישו כאן

 

עבור לתוכן העמוד