כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



> מר, מתוק ושאר טעמים - יום סדנאות מעשיר בשיתוף צוות "רפואה מפרי האדמה"

 

 

 

בריא ומר לו - על הטעם המר ברפואת הצמחים המערבית

יעל כנען

ברפואת הצמחים שמור לטעם המר מקום של כבוד. הטעם המר איננו רק תכונה אלא פעילות בפני עצמה.

מזונות ומשקאות מרים מהווים חלק בלתי נפרד מהתזונה המערבית המסורתית.

במפגש זה נשוחח על השפעותיו של הטעם המר, נטעם צמחים שונים, נדון באופני פעולתם ובייחוד של כל אחד מהם ונראה כיצד להתאימם למצבים שונים.

 

מסע בעקבות חוש הטעם

נועה בן אורי

התקרבות אל הצמח באמצעות החושים הוא הנושא בו אני עוסקת. היות והנושא שלנו הוא המר והמתוק, בחרתי הפעם לצאת למסע בעקבות חוש הטעם. מצאתי שילוב מעניין של שני הטעמים, נטעם וננסה לגלות את עולם הריפוי הטמון בו

 

 

על טעם ומצב רוח

גליה עזרן

איזה טעם מגביר נוקשות מחשבתית ורגשית, מדוע נזירים שותים דווקא חליטות נים ואיזה טעם נדרש כדי לעודד נדיבות ופתיחת לב. רפואת הצמחים האיורוודית העמיקה בחקר הטעמים גם באספקט הנפשי. 

 

הצמחים מחד והמדיום מנגד

ניר אברהם

תקציר: בכיתה ובטקסט אנו שמחים ללמוד בכל יום על יכולות הריפוי של הצמחים. בעת כתיבת המרשם אנו ממוקדים בבחירה קפדנית ומושכלת של הרכב צמחים יעיל ובטוח בעבור המטופל, אך לרוב אנו שוכחים כי הצמחים נישאים ע"י מדיום: לרוב נוזלי או אבקתי. בסדנה נדון (ואף נטעם) מהם ההשלכות הקליניות של מדיום זה במיצויים אלכוהוליים, חליטות ומרתחים, סירופים ומיצויים יבשים. נחדד שיטות מוכרות ונתהה על קנקנן וכמו-כן נכיר שיטות עבודה חדשות שניתן ליישמם בקליניקה.

 

סדר יום:

9:00                                      התכנסות

9:30                                      דברי פתיחה

9:35  -  10:45                        בריא ומר לו - על הטעם המר ברפואת הצמחים המערבית / יעל כנען

 

11:00 - 12:15                        מסע בעקבות חוש הטעם  / נועה בן אורי

 

12:15 - 13:00                        הפסקה

13:00 - 14:15                        על טעם ומצב רוח / גליה עזרן

 

14:30 - 15:45                        הצמחים מחד והמדיום מנגד / ניר אברהם

 

 


עלות:

חברי עמותה- 110 ש"ח
סטודנטים חברי עמותה- 100 ש"ח
ומי שאינו חבר בעמותה- 160 ש"ח


לפרטים נוספים והרשמה צרו קשר עם מזכירות העמותה- 050-5269106

עבור לתוכן העמוד