כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



מרק חאמד – החיסון הכי חמוד של החורף - מאת אורטל בובר

מרק חאמד – החיסון הכי חמוד של החורף - מאת אורטל בובר (הגדל)

מרק חמד, מרק חאמד, מרק חמוד סורי, מרק לימון מצרי – הרבה שמות יש למרק הזה ואינספור גרסאות; אבל בכל רחבי המזרח התיכון מכינים אותו כשמגיע החורף.

החאמד הוא מרק צח וקליל בצבע כתום חזק ובטעם חמוץ וחריף. הוא מורכב בעיקר מהרבה כורכום, המון שום ושפע לימון.

צירוף המרכיבים הזה מספק לגוף מגוון של רכיבים טבעיים בעלי פעילות אנטיביוטית, אנטי דלקתית, מניעה דם ומחזקת חיסון. בנוסף המרק מכיל שפע נוטריינטים קלים לעיכול ומזונות-פרה ביוטיים, שמחזקים את המיקרוביום ונותנים הגנה חיסונית נוספת.

באביב זה מרק נהדר לניקוי ושריפת שומנים - אפשר להחליף את העלים הירוקים בסרפד ולהעצים את תכונותיו המנקות ובונות הדם.

כדי לקבל פעילות אנטיביוטית מוגברת אפשר להוסיף לקערת המרק היומית גם מעט שום חי כתוש.

 

אין לי מספיק מילים כדי לתאר לכם כמה המרק הזה טעים, מחמם ומחייה. תצטרכו להכין בעצמכם כדי להבין J

 

רכיבים:

2 כפות שמן זית איכותי

1 בצל קצוץ דק

1 גזר קצוץ לחצאי עיגולים

2-3 גבעולי סלרי קצוצים

שיני שום מראש שום שלם פרוסות לפרוסות דקות

1 ליטר ציר ירקות / ציר עוף / ציר עצמות / מים

1 ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות, של עד חצי ס"מ

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות של כ-1 ס"מ

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

1/2 צרור כוסברה קצוץ דק

1 כפית כורכום או שורש כורכום טרי

מלח

מיץ משני לימונים

 

הוראות הכנה:

מחממים בסיר 2 כפות זית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב.

מוסיפים את שיני השום הפרוסות, מערבבים ומטגנים ביחד עוד כ- 1-2 דקות.

מוסיפים לסיר ליטר של נוזלים לפי בחירתכם, את קוביות שורש הסלרי, תפוחי אדמה, פטרוזיליה וכוסברה.

מביאים לרתיחה, מוסיפים כפית כורכום ומלח ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ומבשלים את המרק כ- 25-30 דקות עד שהירקות במרקם אכיל.

מוסיפים מיץ משני לימונים, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים ביחד עוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.

************

אפשר לאכול את המרק כמו שהוא - חצי כוס, כוס כל יום כדי לשמור על הגוף בעונה הקרה.

אפשר גם להוסיף פחמימה ולהפוך את המרק לארוחה קלה.

ביהדות מצריים היו מוסיפים חצי כוס קמח לפני סוף הבישול, מערבבים עד שהמרק היה מסמיך ומורידים מהאש. ככה אימא שלי אכלה את המרק כשהייתה ילדה.

המשקיענים יכולים להכין קובות מבורגול ולבשל אותן במרק הנפלא הזה.

אני מוסיפה כמה כפות של אורז מלא או דוחן ויש לי ארוחת ביניים מחממת ונהדרת.

שיהיה לכולנו חורף חם, גשום וממריץ.

 

אורטל בובר

נטורופתית R.Na והרבליסטית Cl.H

גניקולוגיה, פריון וילדים

 

עבור לתוכן העמוד