כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



גלידה ביתית בקלי קלות - מאת אורטל בובר

גלידה ביתית בקלי קלות - מאת אורטל בובר (הגדל)

גלידה ביתית היא אחת הדרכים המענגות לצנן את הקיץ החם שעובר עלינו. אני משתפת פה כמה מתכונים לגלידות וארטיקים שאפשר להכין בכמה דקות בבית.

אם יש לכם פירות טריים או קפואים, מקור כלשהו של שומן ונוזל, מעבד מזון ואתם מסודרים. טבעי לחלוטין, ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים וגם כיף של פעילות עם הילדים.

 

גלידה על בסיס בננה

רכיבים: 1 בננה קפואה, חצי כוס פרי קפוא מאיזה סוג שרוצים וזהו!!!

כשיש לכם בננות בשלות, חלקו אותם ל 3-4 חלקים והקפיאו, אותו דבר עם כל פרי בשל שנמצא במקרר. שזיפים, אפרסקים, תותים, אננס, פירות אדומים.

רוצים להתרענן עם גלידה? שימו 1 בננה וכמה קוביות פרי קפוא במעבד מזון (רצוי מעבד חזק).

הפעילו לדקה שתיים עד שהפירות מתרככים והופכים לגלידה מענגת במרקם מופלא.

אם לא אוכלים מיד, אפשר להקפיא ואז להפשיר כ-20 דקות בטמפרטורת החדר.

 

אם תטחנו יחד במעבד מזון 1 בננה קפואה + 3 קוביות גדולות של שוקולד מריר – יש לכם גם גלידת שוקולד!

 

אפשר לנצל את הכנת הגלידה ולהוסיף עוד מזון עם ערך תזונתי גבוה לתפריט.

השרו חופן אגוזי קשיו או שקדים במים רותחים למשך כחצי שעה (כרבע כוס לכל בננה). סננו את המים, שימו את אגוזי הקשיו / שקדים המעבד המזון וטחנו דק. הוסיפו את הבננה והפירות לקבלת גלידה נהדרת ומזינה.

 

 

גלידה על בסיס קרם קוקוס

רכיבים:

1 קופסה של קרם קוקוס מתוצרת אריו D (250 מ"ל)

1 כוס פירות קיץ בשלים קפואים חתוכים (אפרסקים, שזיפים, נקטרינות, משמשים וכו')

2-3 כפות סירופ מייפל

 

מקפיאים את קופסת קרם הקוקוס למשך הלילה. מוצאים אותה מהמקפיא וחותכים א עטיפת הקרטון. מקבלים מלבן שבו כשני שליש קרם לבן ושליש של נוזל שקוף של מי הקוקוס. עם סכין

משוננת חותכים את הקרם ממי הקוקוס (את מי הקוקוס אפשר לשתות או להוסיף לשייק).

שמים במעבד מזון חזק(!) שיודע לגרוס קרח את ריבוע קרם הקוקוס הקפוא, 1 כוס פירות חתוכים וקפואים וסירופ מייפל.

טוחנים היטב ליצירת קרם חלק ונהדר. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד סירופ מייפל.

אם לא אוכלים מיד, אפשר להקפיא ואז להפשיר כ-20 דקות בטמפרטורת החדר

 

 

ארטיקים ביתיים ב-3 דקות (6 ארטיקים)

רכיבים:

1 כוס יוגורט יווני טבעי (או יוגורט טבעי אחר עם אחוזי שומן גבוהים)

3-4 פירות בשלים מאיזה סוג שרוצים

 

טוחנים את היוגורט עם הפירות במעבד מזון, מכניסים לתבניות ארטיקים ומקפיאים.

מומלץ לבחור יוגורט עם אחוזי שומן גבוהים כדי שהארטיק לא ייצא במרקם של קרח.

כדי לשחרר את הארטיק מהתבנית צריך לטבול את התבנית במים חמים במשך 10 שניות ואז הארטיק משתחרר בקלות.

 

 

ארטיקים טבעוניים (4 ארטיקים)

רכיבים:

1 כוס פירות אדומים קפואים

1/2 כוס חלב שקדים/ חלב אורז/ חלב סויה

1/4 כוס אגוזי קשיו שהושרו במים לפחות 4 שעות

2 כפות סירופ מייפל טהור

 

מסננים את אגוזי הקשיו מהמים. טוחנים במעבד מזון את אגוזי הקשיו יחד עם 1/2 כוס חלב צמחי, עד שמתקבל קרם חלק ודליל. מוסיפים את פירות היער וסירופ המייפל, טוחנים היטב, טועמים ואם צריך מוסיפים עוד סירופ מייפל. התערובת צריכה להיות קצת יותר מתוקה מהתוצאה הסופית הרצויה כי ההקפאה מורידה את רמת הטעם המתוק.

מכניסים לתבניות ארטיקים ומקפיאים.

כדי לשחרר את הארטיק מהתבנית צריך לטבול את התבנית במים חמים במשך 10 שניות ואז הארטיק משתחרר בקלות.

·       אפשר להחליף את הפירות האדומים בכל סוג של פרי ולהתאים את רמת המתיקות בהתאם.

 

 

 

 

אורטל בוברND, Cl.H, 

נטורופתית והרבליסטית.

פרטי התקשרות:

052-3311939

buberor@netvision.net.il

 

המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל"ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.

 

עבור לתוכן העמוד