כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



אוזני המן טבעוניות - מאת אורטל בובר

אוזני המן טבעוניות - מאת אורטל בובר (הגדל)

אוזני המן טבעוניות

(20-25 יחידות)

 

 

 

לבצק:

2 כוסות קמח כוסמין מלא

50 גרם שקדים טחונים

5 כפות סירופ מייפל

120 גרם שמן קוקוס נוזלי

גרידת לימון מלימון אחד

 

מערבבים בקערה את כל החומרים תוך כדי מינימום ערבוב עד ליצירת בצק אחיד ומכניסים למקרר לקירור במשך 15-30 דקות. כדאי להימנע מקירור יתר כדי שהבצק לא יתקשה מדי.

בזמן שהבצק מתקרר מכינים את המלית הרצויה.

 

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

 

מלית חלבה ואגוזים:

6 כפות טחינה משומשום מלא

2-3 כפות דבש, סירופ מייפל או סילאן (שחקו עם הכמות לפי רמת המתיקות שתרצו)

50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק או טחונים אם יש ילדים קטנים

 

מערבבים היטב את הטחינה עם הדבש או תחליפיו עד ליצירת ממרח חלבה.

ממלאים כל עיגול בכפית ממרח חלבה ומפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים. אם משתמשים באגוזי מלך טחונים פשוט מערבבים אותם עם הטחינה ליצירת ממרח אחיד.

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

 

מלית שוקולד וחמאת בוטנים:

200 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות

50 גרם חמאת בוטנים טבעית (אפשר גם להכין לבד)

2-3 כפות דבש, סירופ מייפל או סילאן (שחקו עם הכמות לפי רמת המתיקות שתרצו)

 

מרתיחים מים בסיר קטן. כשהמים רותחים מניחים מעל הסיר קערה קטנה (בלי שהקערה תיגע במים). בקערה מניחים את השוקולד, חמאת הבוטנים והדבש. ממיסים את כל החומרים תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס.

מורידים מהאש ומניחים להתקרר.

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

מלית תפוחי עץ:

5 תפוחים קלופים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר קנים

1 כפית קינמון

1 כף מיץ לימון

 

 

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות בגודל של חצי סנטימטר. מחממים מחבת על אש גבוהה, שמים את התפוחים במחבת ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות עד שהתפוחים מתחילים להגיר נוזלים.

מוסיפים את הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ומבשלים בלי מכסה עוד כ 5-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים אבל עדיין שומרים על צורה מוצקה.

מניחים בצד להתקרר.

לאחר קירור של 15-30 דקות מוציאים את הבצק מהמקרר. מחממים את התנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

על משטח העבודה מניחים נייר אפייה מקומח ועליו משטחים מעט את הבצק. מניחים מעל הבצק נייר אפייה נוסף ומרדדים את הבצק כשהוא בין שני הניירות לעלה בעובי של חצי סנטימטר.

קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית הנבחרת וסוגרים לצורת אוזן המן.

אופים כ 8-10 דקות עד להזהבה של הבצק. מוציאים מהתנור ומקררים.

 

 

 

 

אורטל בוברND, Cl.H, 

נטורופתית והרבליסטית.

פרטי התקשרות:

052-3311939

buberor@netvision.net.il

 

המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל"ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.

 

 

   

 

עבור לתוכן העמוד