כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



מאפה דלעת ושקדים - מאת אורטל בובר

מאפה דלעת ושקדים - מאת אורטל בובר (הגדל)

 

מאפה דלעת ושקדים:

מצרכים:

2.5 כוסות שקדים טחונים (או קמח שקדים)

700 גרם דלעת או דלורית כתומה ומתוקה

2 כפיות אבקת אפייה (רצוי ללא אלומיניום)

1/4 כוס חלב צמחי (חלב שקדים, חלב אורז, חלב סויה וכו')

1/4 כוס שמן זית בטעם עדין

1/3 כוס סירופ מייפל טבעי

3 ביצים

1 כפית קינמון

1/4 – 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

קמצוץ מלח

1/4 כפית ג'ינג'ר יבש/ ציפורן (אופציונלי)

 

אופן ההכנה:

מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות של 2-3 ס"מ. מניחים את קוביות הדלעת בסיר ומוסיפים כ 2 ס"מ מים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין 20-30 דקות, עד שהדלעת רכה.

מסננים את המים ומועכים את קוביות הדלעת עם מזלג עד לקבלת מחית. לצורך המתכון אנחנו זקוקים לכוס אחת של מחית.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות .

בקערה גדולה מניחים את כל החומרים הרטובים: ביצים, חלב צמחי, שמן זית, סירופ מייפל. מערבבים היטב.

מוסיפים לקערה 1 כוס של מחית הדלעת, שקדים טחונים, אבקת אפייה ותבלינים. מערבבים היטב ליצירת בלילה אחידה.

משמנים במעט שמן זית תבנית של אינגליש קייק או תבנית לחם, שופכים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור החם. אפשר גם לאפות בתבניות של מאפינס.

אופים בתנור למשך 35-40 דקות. בודקים עם קיסם וכאשר הוא יוצא יבש, אפשר להוציא מהתנור.

מאפינס יזדקקו לאפייה של 20-25 דקות.

 

ואפשר גם בטעם תפוחים...

אם רוצים להכין מאפה חגיגי לחגים אפשר להחליף 1 כוס של מחית דלעת ב 1 כוס תפוחים מבושלים ואת החלב הצמחי להחליף במיץ תפוחים טבעי. לתבל בקינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר יבש וציפורן לפי טעמכם האישי.

 

 

 

 

ND, Cl.H אורטל בובר,

נטורופתית והרבליסטית.

פרטי התקשרות:

052-3311939

buberor@netvision.net.il

 

המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל"ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.

עבור לתוכן העמוד