כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



מאפה עלי גפן - מאת אורטל בובר

 

רכיבים:

60 עלי גפן טריים או צנצנת של עלי גפן כבושים

2 כוסות אורז מלא עגול (אפשר להשרות אותו במשך 8 שעות כדי לפרק את ה*חומצה הפיטית)

1 חציל קלוף וחתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

1 פלפל אדום חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

2 בצלים קצוצים דק

2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כוס צנוברים קלויים קלות

שמן זית

1 כפית בהרט

מלח, פלפל שחור

לרוטב:

4 כוסות ציר ירקות או מים

מיץ מלימון אחד

2 כפות כף שמן זית

מלח, פלפל שחור

להכנת עלי הגפן:

אם משתמשים בעלים טריים- יש לשטוף היטב, לחלוט בסיר מים רותחים כ 20 שניות ואז לפרוש ולייבש אותם על מגבת נקייה. במידה ומשתמשים בעלים משומרים צריך לשטוף היטב במים ולייבש על מגבת נקייה.

להכנת המלית:

מחממים את תנור האפייה ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים את קוביות החציל וקוביות הפלפל על גבי נייר האפייה בשני קצוות שונים של התבנית כך שתהיה ביניהם הפרדה. מזלפים מעל הירקות מעט שמן זית, מערבבים קלות כדי שכל הירקות יתעטפו בשמן ומכניסים לתנור לקלייה עד שהם מזהיבים (כ 20 דקות).

בזמן שהירקות בתנור, מחממים בסיר או מחבת 3-4 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד להזהבה. מוסיפים את האורז העגול ומטגנים עוד כדקה שתיים. מוסיפים עגבניות מיובשות, צנוברים קלויים, בהרט, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים את האורז-5-10 דקות עד שכל המים נספגים באורז.

מורידים את סיר האורז מהאש ומוסיפים אליו את הירקות הקלויים מהתנור ופטרוזיליה קצוצה. מערבבים היטב.

 

להרכבת המאפה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

משמנים קלות תבנית בגודל 24*30 ס"מ. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בחצי מכמות עלי הגפן.

חשוב לדאוג שיהיו כמה שכבות של עלי גפן כשהן חופפות אחת על השנייה כי עלי הגפן מתכווצים בבישול ואם לא תהיה חפיפה- יווצרו חורים .

על גבי שכבות עלי הגפן מניחים את מלית האורז, מפזרים באופן אחיד ומהדקים היטב בעזרת כפות הידיים.

מכסים את האורז בחצי השני של העלים וגם כאן מקפידים להניח בשכבות חופפות.

בסיר קטן מחממים את כל חומרי הרוטב עד שמביאים לרתיחה. יוצקים את הרוטב לתבנית ומכסים (במכסה של התבנית או בנייר אלומיניום מהודק היטב).

מכניסים את התבנית המכוסה לתנור ואופים במשך שעה ורבע. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתוך התנור הכבוי לעוד כחצי שעה.

את הפשטידה צריך לחתוך רק כשהיא קרה לחלוטין, אחרת היא תתפרק.

 

 O O O O O O O O O

 

עלי גפן - Vitis vinifera

עלי הגפן הם אסטרינג'נטים ואנטי דלקתיים. פעילותם המכווצת היא בשל כמות הטאנינים הגבוהה שבהם.

כמו כן, הם מכילים פלבנואידים הידועים ביכולתם לייצב את דפנות כלי הדם ובכך לשפר תפקוד של ורידים.

אפשר להשתמש בהם לטיפול בדליות, טחורים, שבירות נימים, כמו גם לטיפול בשלשול ו-ווסת כבדה.

החלק המרכזי בשימוש טיפולי בצמח הוא בתמצית זרעי הענבים. הזרעים מכילים נוגדי חמצון חזקים מסוג OPC.

Cו-Eפיקנוגנול- נוגד חמצון חזק ביותר, הוא מסיס גם במים ובשמן וחזק פי 50 מויטמין

הוא נמצא ביין אדום ובקליפת עץ אורן צרפתי, תומך ברקמת חיבור ומונע הרס קולגן.

תמצית זרעי הענבים משמשת כנוגד חמצון חזק, טוניק לכלי הדם ומחזקת את דפנות כלי הדם.

כמו כן היא משמשת למניעת טרשת עורקים ולטיפול בנזקי התחמצנות בעיניים כמו בסכרת. כמו גם לקשירת ברזל חופשי גבוה מדי בדם, למניעת נזקי התחמצנות בעור והזדקנותו, טיפול במחלות פרקים ושיפור ראיית לילה.

חומצה פיטית:

דגנים רבים וכן שקדים ואגוזים, מכילים חומר הנקרא חומצה פיטית. חומצה זו מהווה את מאגר הזרחן והאנרגיה של הגרעין ומספקת אנרגיה זמינה כאשר הזרע מתחיל לגדול.

החומצה הפיטית מעכבת ספיגה של מינרלים רבים מהמזון, אך השרייה של הדגן במים מתחילה את תהליך הנביטה ומפרקת את החומצה הפיטית כך שעיכוב ספיגת המינרלים נמנע.

 

 

ND, Cl.H אורטל בובר,

נטורופתית והרבליסטית.

פרטי התקשרות:

052-3311939

buberor@netvision.net.il

 

 

המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל"ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.

עבור לתוכן העמוד