כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



סיורים והשתלמויות

 

סדנת "מבוא לטיפול בחולה האונקולוגי בצמחי מרפא"

בהנחיית גידי גור 

 

איפה? בגן הבוטני באוניברסיטת ת"א

מתי? יום רביעי 28/6/17, בין השעות 17.00-20.00

 

מה בתכנית?

17.00- התאספות.

17.30- מבוא לטיפול בחולה האונקולוגי בטיפול בצמחי מרפא.

18.00-19.00- הצגת מקרה וטיפול בקרצינומה של השד.

19.00-20.00- ניתוח מקרה נוסף- מתחום ההמטואונקולוגיה.

 

על המנחה:

 בסין. ZHE JIANGמטפל בארץ מאז 2003, בוגר אוניברסיטת

משלב בפרקטיקה הטיפולית צמחים מסין, הודו, איראן, ערב הסעודית, צמחים מקומיים ואירופאים. מייסד מרפאת מואב - מרפאה אינטגרטיבית, ממקימי בית מרקחת טריפוליום.  

הסדנה מיועדת להרבליסטים אשר מטפלים בחולים אונקולוגים ומעוניינים להרחיב את גישת הטיפול ולמטפלים אשר מגלים עניין בתחום. הנושא רחב מאוד וההרצאה תתחום את הנושאים המוזכרים.

 

עלויות:

30 ₪ חברי איגוד

60 ₪ חברי עמותה

100 ₪ למי שאינו חבר בעמותה

* הסדנה אינה מיועדת לסטודנטים


לפרטים נוספים והרשמה צרו קשר עם מזכירות העמותה: 050-5269106

________________________________________________

 

מר, מתוק ושאר טעמים

 

איפה? בגן הבוטני באוניברסיטת ת"א

מתי?  13/7/17, יום חמישי בשעות 9:00-16:00

 

מה בתוכנית?

 

בריא ומר לו - על הטעם המר ברפואת הצמחים המערבית

יעל כנען

ברפואת הצמחים שמור לטעם המר מקום של כבוד. הטעם המר איננו רק תכונה אלא פעילות בפני עצמה.

מזונות ומשקאות מרים מהווים חלק בלתי נפרד מהתזונה המערבית המסורתית.

במפגש זה נשוחח על השפעותיו של הטעם המר, נטעם צמחים שונים, נדון באופני פעולתם ובייחוד של כל אחד מהם ונראה כיצד להתאימם למצבים שונים.

 

מסע בעקבות חוש הטעם

נועה בן אורי

התקרבות אל הצמח באמצעות החושים הוא הנושא בו אני עוסקת. היות והנושא שלנו הוא המר והמתוק, בחרתי הפעם לצאת למסע בעקבות חוש הטעם. מצאתי שילוב מעניין של שני הטעמים, נטעם וננסה לגלות את עולם הריפוי הטמון בו

 

על טעם ומצב רוח

גליה עזרן

איזה טעם מגביר נוקשות מחשבתית ורגשית, מדוע נזירים שותים דווקא חליטות נים ואיזה טעם נדרש כדי לעודד נדיבות ופתיחת לב. רפואת הצמחים האיורוודית העמיקה בחקר הטעמים גם באספקט הנפשי. 

 

הצמחים מחד והמדיום מנגד

ניר אברהם

תקציר: בכיתה ובטקסט אנו שמחים ללמוד בכל יום על יכולות הריפוי של הצמחים. בעת כתיבת המרשם אנו ממוקדים בבחירה קפדנית ומושכלת של הרכב צמחים יעיל ובטוח בעבור המטופל, אך לרוב אנו שוכחים כי הצמחים נישאים ע"י מדיום: לרוב נוזלי או אבקתי. בסדנה נדון (ואף נטעם) מהם ההשלכות הקליניות של מדיום זה במיצויים אלכוהוליים, חליטות ומרתחים, סירופים ומיצויים יבשים. נחדד שיטות מוכרות ונתהה על קנקנן וכמו-כן נכיר שיטות עבודה חדשות שניתן ליישמם בקליניקה.

 

סדר יום:

9:00                            התכנסות

9:30                            דברי פתיחה

9:35   -  10:45            בריא ומר לו - על הטעם המר ברפואת הצמחים המערבית / יעל כנען

 

11:00 -  12:15            מסע בעקבות חוש הטעם  / נועה בן אורי

 

12:15 -  13:00            הפסקה

13:00 -  14:15            על טעם ומצב רוח / גליה עזרן

 

14:30 -  15:45            הצמחים מחד והמדיום מנגד / ניר אברהם

 

 


עלות:
חברי עמותה- 110 ש"ח
סטודנטים חברי עמותה- 100 ש"ח
ומי שאינו חבר בעמותה- 160 ש"ח

לפרטים נוספים והרשמה צרו קשר עם מזכירות העמותה- 050-5269106

 

עבור לתוכן העמוד